måndag 30 juni 2008

Här bor vi!

I det här fina tegelhuset med gula balkonger i korrigerad plåt (det till vänster) bor fyran och femman. Femman har en lägenhet högst upp i huset med två rum som är hemskt fin, fyran har en 2,5:a på våning tre som också är väldigt trevlig!
Nere på gården springer vovvarna Johan och Henning runt. Två charmiga golden retrievers, som bor i huset bredvid hos en tant som heter Bengtha. Hon är däremot inte så trevlig. Ibland när man spelar för hög musik på kvällen sticker hon ut huvudet genom fönstret och skriker "inget skrik och skratt efter tio!"/fyran och femman

fredag 27 juni 2008

Dop!


Kanin-ägg-monstrets nya namn är:
"FESTLIG LAMMGRYTA"
Tack för all hjälp kära läsare. Till slut hittade vi rätt.

My little pony

Thumbelina är världens minsta häst i hela världen. Du kan gå med i hennes fanclub här. Det har vi gjort. Femman har varit medlem sedan flera år tillbaka.


torsdag 26 juni 2008

Fotbolls-EM 2008?

Så här i fotbollstider är det lätt att glömma badminton. Och basket.

Badminton (De lyckliga vinnarna i VM 2006).


Basket (Tibros korplag "bisonoxarna" ).


/fyran

Ps Spanien gjorde just 1-0! Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta! Ds

onsdag 25 juni 2008

Grattis Fyran!


Idag är jag en sanslöst stolt Femma! Fyran har nämligen kommit in på jättefräsiga skolan Beckmans. Så fantastiskt duktigt. Hipp hipp hurra. Jag uppmanar alla att säga grattis till Fyran här på bloggen!
Nu går jag och spelar Boggi med Nio till Fem. Peace!
/Nr 5

Ps. Om ni undrar över bilden så var det den första som dök upp när jag googlade "grattis 4"

Spa

"Jag unnar mig", sa femman, strök sig över sitt klädsamma skägg och tog in på spa.


/fyran

tisdag 24 juni 2008

Fyrans skrivbord synat i sömmarna


Många läsare hör av sig och undrar om vi inte kan ta och kika lite närmare på Fyrans skrivbord. Och visst kan vi det. På håll ser det inte märkbart annorlunda ut än andra skrivbord. Men när man synar det lite närmare så förstår man att det bara kan vara Fyran som sitter här.


Ta den här post-it-lappen till exempel. Har ni sett nåt så ambitiöst? En gång när hon hade satt i halsen och behövde akut hjälp med Hemlich manöver skapade hon den här med hjälp av en sax och fyra olika lappar och satte på mitt skrivbord.


Vi har haft mycket inbrott på jobbet på sista tiden så Fyran skaffade sig den här lilla pickan.
"Kommer det nån tjuv och gafflar så ska han få smaka på den här babyn!" brukar hon väsa fram och avfyra några skott i luften.


Handtag, famntag, klapp eller kyss? Det här numret brukar Fyran ringa när hon vill leka Ryska Posten.


Den här krämen brukade Fyran använda när hon var liten och skulle åka rutschkana. Då smorde hon in jeansen och vips vilken fart hon fick! Det har gått många år sen hon åkte sist och nu står krämen blott kvar som en påminnelse om dagar som sedan länge flytt.


Ibland när Fyran vill peppa sig själv så skriver hon såna här små lappar och sätter på sin dator. Urgulligt tycker jag!


Jag rotar lite i lådorna när jag ändå är igång. Ett mynt från Birka, två svanar och ett litet hjärtsmycke. Fint fyran!


Nej, men vad hittar jag längst in i lådan om inte en hel drös med hästar! Jag tycker de är misstänkt lika den lilla kuse jag fick i paket när bloggen fyllde 7 veckor. Det verkar som om jag inte är den enda som fått hästkonst... Men Fyran, det gör inget. Du är den bästa Fyran ändå.
/Femman

Hår-manual

Okej Amanda. Här kommer en illustrerad beskrivning bara för dig:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

Nytta och nöje. Maken till kombination finns inte.

Fyran och femman fick, för ett par veckor sedan, återigen ett handskrivet brev med snirkliga bokstäver innehållandes önskemål om äventyr från en fantasifull bloggläsare. Den här gången var det Cecilia som önskade mest av allt att få bada i en rykande het och saftig Paella. Kära Cecilia, tänkte vi, hur kan vi säga nej?
Kappsäckar packades, bord på restauranger bokades, flyg flögs och önskningar gick i uppfyllelse.

måndag 23 juni 2008

Vinsten

Så här såg dem ut, märkes t-shirtarna i prima kvalitet (one size fits all), som Niotillfem och Norra Europas Bästa Lunchblogg vann:

söndag 22 juni 2008

FÖRLÅT.

Fyran och femman vet inte vad dom ska säga. Dom ser ner i marken med blossande röda kinder och skrapar med fötterna i gruset. Dom skäms. För dom har gjort det värsta man kan göra som bloggägare. Dom har nämligen glömt att meddela sina fantastiska fans att dom var tvungna att åka till franska rivieran några dar.
Imorgon publiceras en nypa bilder från trippen här på bloggen, som plåster på skärmen kan man säga.

/fyran och femman

tisdag 17 juni 2008

T-shirttävlingen avgjord!

Vinnare är Niotillfem och Norra Europas Bästa Lunchblogg, som gissade på t-shirt nr 1!


Grattis till er, t-shirtar kommer på posten!
/fyran och femman

måndag 16 juni 2008

Macro-tävlingen avgjord!


Det första var en diskhandske. Det förstod faktiskt alla.


Åh! Ser ni inte att det är en osthyvel? Det här var den ingen klarade.


Man fick rätt för parfymflaska, men en stjärna i kanten till David "doftnoten" Orlic för att han prickade exakt rätt.


Och det där var ju Håkan förstås. Det kunde ni.


Ytterst få känner igen en andnäbb på nära håll. Grönsak var vanligaste gissningen.


Ingen hade alla rätt. Men närmast kom Jonathan Bucht som vi trots något oprecisa svar ändå måste få fyra rätt av fem. Palle Kulings chokladkaka dimper ner på Posten inom kort. Grattis!

FYRA KIDNAPPAD!

Fyran är fortfarande i chocktillstånd efter helgens trauma, hon (tillsammans med David) hittades i söndags morse i några plaströr på götgatan i Stockholm. Fyran hade somnat, men David var vaken och kikade nyfiket ut på människorna som gick förbi.

söndag 15 juni 2008

Fyra till fem som ett moln.


wordle.net kan man skriva in text och få den förvandlad till ett färgglatt litet moln av ord. Precis ett sådant litet moln har vi gjort av hela fyra till fem (de ord som förekommer mest i texten får störst plats). Flott va!

fredag 13 juni 2008

Kläckningstider!


Idag när vi kom tillbaka från lunchen hade ett av kaninmonsteräggen kläckts och ett litet märkligt nylle kikade upp på oss.
”Plötsligt knakade det bara till i ett av äggen och ut tittade den här lilla ögonstenen” kommenterar den märkbart stolte pappa Ooze Boss. Mamma kanin mår bra och är lättad över att födseln gick så bra. Något namn på den lilla finns ännu inte, men ni läsare är välkomna att komma med förslag! Vi önskar hela familjen lycka till och hoppas att de andra äggen kläcks snart.

torsdag 12 juni 2008

Fyra till Fems macro-tävling!


Du som först kan gissa vad det här är.


Och det här.


Och det här.


Och det här.


Och sist men inte minst det här.


Du vinner den här.

Skynda och vinn!
OBS! Maila dina svar till: fyratillfem@gmail.com

/5 & 4

Vilken överraskning!

Titta vad jag hittade på min dator när jag kom tillbaka från lunch (ännu en lyckad blogglunch på mosebacke förresten!) Den finaste present man kan önska sig: Berghs minsta men dock sötaste elever! På baksidan stod det: "tack för hästen förresten /femman"


Tack femman! DU är den bästa bloggkompisen man kan ha!

/fyran

onsdag 11 juni 2008

Hipp hipp hurra!


Titta vad jag hittade på min plats när jag kom tillbaka efter ett möte. Ett pyttelitet paket!


Det var ett paket från Fyran för att fira att vår älskade blogg fyller 7 veckor.


Inuti hittade jag en liten tavla med en ståtlig häst. Åh Fyran, du är allt den underbaraste bloggkompis en Femma kan önska sig. Puss! Så fort jag hittat plats för tavlan i min lägenhet så postar jag en bild. /Nr 5.

TÄVLING

Idag hade vi t-shirt-dag här på byrån. Det innebär att alla använder sin festligaste tisha hela dagen. Vissa har till och med en extra med sig, och svidar om efter lunch. Det gjorde till exempel Jenny.
Fyratillfem tog tillfället i akt att dokumentera några, och utlyser dessutom en tävling! För att vara med och tävla röstar du på din favorit i kommentarsfältet, den som gissar rätt vinner en t-shirt som kommer på posten!
Här är tävlingsbidragen:
nr 1


nr 2


nr 3


nr 4


nr 5


nr 6


Lycka till!