onsdag 30 juli 2008

Femmans hemlighet

Tillbaka på byrån efter semestern. Roligt! Det enda tråkiga är förstås att inte femman är här. "Jag ska ge mig ut på en hemlig resa, ingenting för små fyror som du", sa han sist jag pratade med honom. Jahapp tänkte jag, undrar vad det kan vara för resa.

Jag slängde ett öga på femmans (stökiga) skrivbord, och upptäckte något oerhört märkligt: En liten hemlig dörr i pappersinsamlingen!

Hm, vad kan nu detta vara? Jag satte mig på knä framför dörren och kunde läsa "Femman Bygg AB" i kursiv stil. "Vad nu!?" tänkte jag.

Bredvid dörren satt en liten blå knapp. Jag tryckte på knappen och mumlade "tjillevippen" som jag har lärt mig att man ska göra. Vips blev jag liten som en tuschpenna, i precis rätt storlek för att få plats i dörröppningen.
Jag knackade på och hörde någon säga "kom in", från andra sidan. Jag öppnade dörren och klev över tröskeln.
"Femman!" utropade jag, när jag såg vem som satt bakom ett skrivbord i ett litet kontor.

"Jag är byggmästare", sa femman, med allvarlig ton. "Mitt jobb på byrån är bara en täckmantel för att kunna använda den hemliga ingången till lilleputt-landet" fortsatte han, och återgick till sina papper.

Plötsligt började det kännas konstigt i hela kroppen och jag förstod att jag började bli större igen. Jag såg förskräckt på mina fötter som växte och skrek "FEMMAN JAG BLIR STOR, VAD SKA JAG GÖRA?". "Du kan inte göra nånting, skynda dig ut!" ropade han tillbaka.
Så jag kastade mig ut genom dörren i sista sekund och förvandlades till mitt vanliga, stora jag. Dagen efter försökte jag göra mig liten igen, men knappen ville inte funka! Tänk om Femman är fast för alltid!

/fyran

måndag 28 juli 2008

New York, staden där allt kan hända.

Det hände en rätt märklig grej i New York. En natt så vaknade jag av att jag hörde nåt konstigt. Jag gick upp och tittade runt i lägenheten. Allt var i sin ordning, men så märkte jag at Fyran var borta. "Fyran! Fyran" ropade jag, men jag fick inget svar. Jag sprang ner på gatan och där lång hon och sov mitt på trottoaren.

Jag skakade liv i henne och hon satte sig upp. Såg mig i ögonen med en konstig blick som var vaken men ändå så livlös. Jag förstod genast att hon var i trans. "Sök sanningen i gränden, ristad i metall" sa hon, sen vaknade hon. Vi gav oss genast ut och letade. Efter ett tag hittade vi en liten märklig gränd. Där inne under sopor, pizzakartonger och bråte hittade vi en lucka av metall.

På luckan stod det ristat "T + D". Vad i hela fridens namn kan det här betyda, undrade vi. Hur skulle vi ta oss in? Fyran försökte bända upp den med en gammal pizza som låg slängd där, men eftersom pizza är gjord av vetedeg och tomatsås så var den alldeles för mjuk. Det började mer och mer gå upp för oss att vi skulle behöva ett lösenord för att komma in. "Det borde ha nåt med T och D att göra" sa Fyran. "T för trans" föreslog jag, "men vad står D för?" Vi prövade med olika grejer på D. Danmark. Dalmatin. Disco. Dramaten. Drutta i vattnet på scoutlägret. Men inget tycktes fungera. Då kom Fyran på den geniala idén att vi skulle försätta oss i trans igen. Vi la oss ner och försökte somna.

När vi låg där och försökte somna som bäst så dök plötsligt Nio Till fem upp .

"Vad för sjuttsingens gubbar håller ni två på med?" frågade hon och tittade ner på oss. Vi förklarade att vi försökte försätta oss i trans för att hitta lösenordet. "Vadå för lösenord? Det är bara att knacka på dörren era pulver, det är klubb här ikväll", sa hon och bankade på. En man i röd väst öppnade snart dörren och frågade om vi stod på gästlistan. "Jajamen! Nio till Fem heter jag och dom här två kidsen är med mig!" sa hon som vore det den självklaraste saken i världen, och snart var vi inne.

Det var en riktigt häftig klubb med en massa hippa typer. Vi dansade och drack drinkar. LCD Soundsystem spelade skivor och Roger Blomqvist toastade. Längst in i lokalen fanns det en hemlig VIP-dörr. Nästan ingen fick komma in men Nio till Fem kirrade biffen. Bakom dörren fanns den en trappa som ledde upp till taket. Och vem hittade vi där om inte Sebastian.

Han låg där och var redigt uttråkad. "Ingen har varit tillräckligt hipp för att få komma in i VIP-rummet. Jag har suttit här själv i 3 timmar" klagade han. "Upp med morrhåren Tiger, nu är vi här" sa jag och slet upp mitt portabla Boggi-spel ur fickan.

Vi spelade några omgångar och drack en massa öl. Jag härskade fullkomligt. Jag brukar göra det i Boggi.

Klockan var jättesent när vi kom hem och vi sov rätt länge nästa morgon. Sådär är det i New York. Allt kan hända. Och då var det här faktiskt en av de lugnare kvällarna.
/Femman

torsdag 24 juli 2008

Without a doubt the best hamburger


Visst, det sägs att maten kommer i mycket större portioner här i usa än hemma i sverige, men att det var en sån här skillnad hade vi ingen aning om. Oboy!
Oj vad vi blev mätta. Efter det här kalaset har det inte kommit ner mycket hamburgare i dom här magarna inte.

Puss från fyran och femman! förresten förlåt så himla mycket att vi bloggar så dåligt nu, men det finns inget internet här i amerika.

torsdag 17 juli 2008

Roliga överraskningar i new york

Vem sprang vi på i korsningen Brodway och Spring street om inte Eivor Fleivor aka Buggen Muggen! Hon stod bakom ett stånd och krängde Pretzl's i hettan, tuggandes på en svalkande glass.

Fyran! Femman! skrek hon förtjust. Det tog inte lång tid förrän vi hamnat på en risig bakgata, där vi fick bevittna Fleivors nyaste tricks, "stillastående flick-flack".

Med andra ord kan man säga att resan hittills har varit väldigt lyckad, och vi ser fram emot den spännande fortsättningen.

/fyran och femman

lördag 12 juli 2008

Armarna kvar i stan och huvudet i den här:

Fanastiskt rolig, och FIN är den!

Dessutom är den väldigt gammal. Så gammal så att den här sortens bokkonst (som egentligen var en ekonomisk fråga) användes (oskurna blad):

Den är så himla gammal så på den tiden var en toalett det allra finaste damerna kunde sätta på sig:


/fyran

torsdag 10 juli 2008

Fyran - en tvättäkta knasboll.


Jösses. Fyran lovade att blogga från sitt lilla semesterparadis på Västkusten, men vet ni vad? Hon glömde armarna hemma. Och utan armar är det i princiå omöjligt att blogga. Typiskt Fyran. Nåväl, jag la armarna i en låda och skickade på Posten så snart är hon nog igång igen. På tisdag åker både Fyran och Femman till New York och vi lovar att blogga därifrån precis VARENDA dag. Puss på er! /Nr 5

fredag 4 juli 2008

Bloggpaus.

Fyratillfem hade egentligen tänkt gå på en välbehövlig semester. Okej, femman har ju faktiskt gjort precis det, men fyran var inte lika övertygad om att det var det bästa för bloggens framtid. Därför har jag, Fyran, bestämt mig för att ta med mig er, Bloggläsare, på min semester! Det ska bli så himla skoj, vi ska: bli bruna bruna, bada i havet, springa i skogen, plocka fina snäckor och göra manetsoppa i hål på stranden. Vi åker imorgon bitti, ta med baddräkt och en varm tröja.


ps kolla vilka små riktiga människor! Det är en ny sort man har upptäckt, som lever på rester från oss vanliga stora personer. Typ som stadsduvor och råttor. Vad skulle ni välja; ligga sked med en stadsduva stor som en människa (alltså en vanlig människa) en hel natt eller äta en levande råtta?

/fyran

torsdag 3 juli 2008

Det gulligaste jag sett i hela mitt liv.

Tack niotillfem för tipset. Kolla little-people.blogspot.com, där finns det ännu fler bilder. Så hiiiiiiiiiiiiiiimla sött.

och just det, glöm inte att klicka på bilderna för förstoring!/fyran

onsdag 2 juli 2008

Bara fyran kvar nu.

Femman har lämnat bloggen, byrån och Sverige. Men bara för en tid, förhoppningsvis. Han har skickat en liten filmsnutt som vi får plocka fram och kika på när saknaden blir för stor. Det är en hemmagjord musikvideo till "kan du vissla, Johanna" hälsar han. (Han skriver också att i filmen finns en dold ledtråd om var han befinner sig! Den som gissar rätt får ett hemligt pris!)


/fyran

tisdag 1 juli 2008

Vi hinner inte blogga idag

Nu har bebis nummer två äntligen krystats fram ur ett ägg. Tyvärr är sanningen ibland obekvämare än man önskar. Som ni ser verkar det som om pappan inte är densamma som till Festlig lammgryta. Antagligen är det Djoba (fd David) som har befruktat mamma kanin den här gången. Därför är det väl passande att ge bebisen hans namn?

Djobapappa:


/fyran och femman