lördag 30 augusti 2008

Skål!

Fyra till fem har haft ölprovartävling!
Femman vann med ett belgiskt öl som heter Sammelbegriff.
Redaktionen gratulerar nr 5 och önskar lycka till i flamländska mästerskapen.

onsdag 27 augusti 2008

Rapport från himlen

Femman och alla läsare, jag är säker på att jag skulle sakna er väldigt mycket om jag inte hade så mycket andra roliga saker att tänka på. Men det har jag. Så det gör jag inte. (Eller jo, lite förresten.)
Så här roliga är dom där andra sakerna:


Och så här ser ett speciellt, väldigt hemligt mönster ut:


puss /fyran

tisdag 19 augusti 2008

En olycka kommer sällan ensam.Det är med stor sorg vi måste meddela att Ooze Beast (Boss) och Festlig Lammgryta ikväll, den 18 augusti 2008, har avlidit. Deras kroppar hittades i en kista på Femmans skrivbord och en första polisutredning pekar åt att de valde att ta sina liv. Det brev som hittades i kistan tillsammans med de avlidna bekräftar detta. Där står bland annat att läsa:
”Vi försökte kämpa vidare, men saknaden efter Mamma Kanin och Djoba Junior blev för stor. Nu när mördaren är gripen vill vi bara somna in”. Vänner till familjen säger att inget varit sig likt sen incidenten med det svarta hålet. Vi har förgäves sökt Nr 5 för en kommentar. Rykten säger att han efter den senaste tidens bakslag gått in i en svår depression och lagts in på akutpsykiatriska avdelningen på St. Görans Sjukhus .

/TT

Boven är fast!

Efter flera återvändsgränder i utredningen och falska alarm kom det äntligen ett hett tips till Hasse Aro och pojkarna. Steven Hawking hade skymtats på café Kungstornet på kungsgatan i stockholm vid ett flertal tillfällen, ätandes wienerbröd och drickandes kaffe. Polisen gillrade en fälla i form av häftstift på marken utanför, och när Professor Hawking rullade ut från cafét, mätt och belåten, fick rullstolen punktering och man kunde gripa honom. Hasse Aro tackar fyra till fems läsare och låter hälsa att ni när som helst kan höra av er om ni är någon annan tjyv på spåren nån gång.

Professorn bakom lås och bom.

/fyran

måndag 18 augusti 2008

Fyran, jag saknar dig så himla mycket.

Något var fel när jag om till jobbet i morse. Så fruktanvärt fel. Plötsligt var du inte där längre. Din stol var tom, din enhjuling borta. Inget finurligt leende mötte mig. Fyran, kom tillbaka! Du var osten på mitt kex. Seglet på min kanot. Du var toffsen på min loafer och alven på mitt lajv. Godisen man tog först i påsen. Vi var 4 och 5. Vi var 9. Vi var knoll och tott. Vi var som myra och Myrr. Som Jonas och Skansen. Som Fantomen och opera. Det gör så ont./En ensam femma

fredag 15 augusti 2008

Hejdå.


Sista lådan tömd, sista sakerna bortplockade. Hejdå bord nr 4.

/fyran

fredag 8 augusti 2008

Fyra till Fem på studiebesök i Södertäl-yeah

Spelevinken Johan tog oss till Tom Tits experiment för att vi skulle få testa lite nya tricks! Femman var hungrig som vanligt, men Johan trollade fram lite sushi ur rockärmen.

"Tummen upp" sa femman.

"Tummen upp utan halva nageln" mumlade han när han trodde att vi inte hörde.

Vi testade nya hoppborgen. Där var det livat!Femman hittade en ny ingång till Lilleputtlandet. Vi fick praktiskt taget släpa honom ut därifrån!

Sen ville han berätta nånting viktigt.
"När två personer tycker om varandra så kramas dom väldigt länge".

"Sen kommer det en bebis!"

Jag fick också hålla.


/fyran

torsdag 7 augusti 2008

Mördaren avslöjad

David aka pappa Djoba har i ett pressmeddelande gått ut med mördarens identitet. Sanningen visade sig vara lika chockerande som logisk. Det finns bara en enda person i hela universum som besitter förmågan att kunna upphäva gravitationen. Det är den här lilla mannen:
Professor Stephen Hawking, världsledande forskare på, om och i kosmos.

Interpol har gått ut med en internationell efterlysning, tips lämnas till Hasse Aro på tel 08-702 00 90.
/fyran och femman
Ps. Om du vill veta mer om Hawkings forskning kan du titta in på hans hemsida.

onsdag 6 augusti 2008

Läsarbrev

En av våra entusiastiska läsare, Cecilia, skickade den här semesterbilden till oss. Gissa om vi blev glada! "Att titta på er när man ligger och plaskar på sin bräda är det bästa som finns. Jag älskar er mer än själva livet", står det på baksidan av fotot.
Cecilia, vi älskar dig mer än själva livet också.


/fyran

tisdag 5 augusti 2008

Boss söker fru.

Pappa Ooze Boss vilar då inte på lagrarna. Det har knappt gått två dagar sen Mamma Kanin försvann från hans sida men redan nu är han ute på Spraydate och raggar hugg. ”Jag kommer aldrig glömma min älskade lilla honungsmuffin, men vad tjänar det till att vänta? Inte ens ljus kan ta sig ur ett svart hål, än mindre en kanin. Festlig lammgryta behöver en ny mamma och om sanningen ska fram så börjar jag bli lite sugen på att kela”, låter han hälsa. Vi önskar honom lycka till i jakten på en ny hjärtevän. Om någon av er läsare skulle vara intresserade så kan ni beskåda hans profil här (Klicka för större bild).

Mördaren på spåren.


Pappa Djoba är utom sig av sorg och har lovat att han ska styra upp jakten på mördaren. Han sitter på sin arbetsplats med telefonen klistrad vid örat, och polisen och andra inblandade på andra sidan luren.

Än så länge är listan på misstänkta ovanligt kort för att vara i början av en utredning, eftersom man har kunnat ringa in personer som är extra intresserade av astronomi och svarta hål. Därför har spåren lett till en enda person. Det hela är mycket tragiskt med tanke på vem denna person är, och vad HAN har betytt för såväl Djoba som Djoba Jr. Och inte minst för bloggen. Tyvärr kan vi inte avslöja mer i det här inlägget, återkommer när vi har knivskarpa bevis.

/fyran

måndag 4 augusti 2008

R.I.P.

Med största sorg måste "fyra till fem" meddela att allas vår favoritfamilj, med Ooze Beast i spetsen, har förlorat två av sina familjemedlemmar.
Mamma Kanin och minstingen Djoba Jr omkom under märkliga omständigheter, när dragningskraften inte längre höll fast dom på jorden. Dom svävade ut i rymden och föll rakt ner i ett svart hål, som var mycket strategiskt placerat. Polisen tror inte att det var en olycka, utan är, enligt dom, en mördare på spåren.

mamma Kanin

Djoba Jr

Begravningen hölls under stilla former, endast närmast sörjande var inbjudna (pojken i bakgrunden sägs vara en avlägsen släkting till Ooze beast).


Svart hål


/fyran

söndag 3 augusti 2008

Till sjöss - igen!

Den här helgen har det seglats för hela slanten (fyran betalar). Jag och min goda vän Alice gav oss ut på djupt vatten för att skota hem, hissa segel, kryssa, och annat som hör en seglats till. Vi drev till och med rakt in i ett vindöga!

Jag

Min goda vän Alice

Gissa om vi blev förvånade när den här lilla apan kikade ut ur skogen på en ö mitt i havet! Den ser ju nästan ut som femman.


/kapten fyra

Det är nästan så man rodnar.

En rik affärsman från västkusten hörde av sig. Han berättade att han var ett stort fan av bloggen och i synnerhet av lilla moi, och undrade om han fick döpa ett köpcentrum i Göteborg efter mig. Javisst, det går bra, sa ja. Måhända inte lika fräsigt som Fyran som fått en tevekanal döpt efter sig, där de bland annat sänder ett skitskoj program som heter Jeopardy. Men jag är nöjd med ett köpcentrum jag.


(Här står jag på invigningen och poserar stolt)