torsdag 30 april 2009

Fyra & Fem på hälsofest!

Japp ni hörde rätt, Fyran och femman kör nu stennhårt hälsotema inför beach 2009! Kick off-festen ägde rum i dagarna tre med hälsojuicer, hälso-coacher och hälsohästar.

I dörren möttes vi - inte helt oväntat - av en rökridå som hette duga.

Våra två personliga hälsocoacher tog emot oss och vi blev bjudna på diverse specialjuicer.

Läskande!

Efter en liten stund rullade biovisningen igång. En informativ liten kortfilm med Titiyo i fokus som lärde ut olika situps-tekniker och nyttiga recept. Perfekt tänkte vi och antecknade febrilt i våra block.

Efter bion hoppade en hälsoinstruktör fram på scenen med en trähäst under armen. Hon visade några effektiva träningsmoment för att få en fastare mage och rygg.

Femman provade såklart.

Fyran fick hålla ett inspirationstal på scen, och spelade en egenskriven liten melodi för att förstärka budskapet.

Efter en stund blev vi trötta av alla nya intryck, och satte oss vid den alkoholfria baren.

Nästa vecka åker vi på hälsofestival i Bergen i Norge. Vår kära vän Eivor Fleivor Buggen Muggen har dragit igång "Kjempe fit fra top til tå", och som hedersgäster ska vi besöka spektaklet och utbyta kunskap med norrmännen.

Trevlig valborgsmässoafton!
Puss 4&5

Dementi.


Med feta krigsrubriker kablades det ut i världspressen i morse: "Risken för pandemi höjs från fyra till fem." Vi vill å det starkaste dementera denna uppgift. Här höjs ingenting. Nada. Nothing. Nill. Zip. Zero.
Over and out
/4 & 5

tisdag 28 april 2009

Nytt rim upphittat.

I veckan gjorde svenska språkforskare en banbrytande upptäckt då man lyckades slå fast att ordet "ärta" rimmar med namnet "Rebecka". Precis som med många andra avgörande framsteg skedde upptäckten av en slump.
"Vi satt i personalmatsalen och åt fiskpinnar, mos och ärtor när copywritern Rebecka Oswald passerade vårt bord av en tillfällighet. Jag och mina kollegor tittade på ärtan och sen på tjejen, sen på ärtan igen. Upptäckten var ett faktum." kommenterar lingvisten Johan Wilde genombrottet.


Rebecka...


...rimmar på ärta.

tisdag 21 april 2009

Baja Päron

Du har rätt Fyran. Jag måste klara mig själv. Min gamla morfar sa alltid att om man känner sig nedstämd (som jag gör nu då jag lever i en liten cell på 1 x 1 meter, igen) så ska man tänka på nåt glatt, så kommer allt att lösa sig. Så jag tänker på päronlikören på Systembolaget med det knasiga namnet. Det är bland det roligaste jag kan tänka mig. Nu är det bara hålla tummarna för att morfar hade rätt.


/5:an

måndag 20 april 2009

Fyran till undsättning. Som vanligt.

Allvarligt talat Femman, det här har hänt förut. Jag orkar inte rädda dig från dina knipor fler gånger, du är stor nu och måste lära dig stå på egna ben. Klippa navelsträngen. Flyga ur boet. Kavla upp armarna och hugga i. Jonglera med fem bollar samtidigt. Du hajar. Jag vill inte göra dig ledsen men nu är det hög tid.

Så, lycka till! /Fyran

(ps, du kan få lite hjälp på vägen: Tornet du ser utanför cellen är antagligen ett prydnadseiffeltorn, vilken innebär att du har krympt igen, så där som du gjorde förut. Vilket tyder på att du befinner dig i Gamla stan, i nån sorts prylbutik för turister. You do the math.)

fredag 17 april 2009

S.O.S (som i hjälp, inte som i silltallrik)

Kära Fyran. Det är femman. Jag är tillfångatagen av någon eller något eller några. Jag vet inte varför och jag vet inte var jag är. Med hjälp av en skaldjursgaffel jag hittade i min mörka cell lyckades jag hacka hål i en av väggarna. Såhär ser det ut när jag tittar ut, det säger mig ingenting, men kanske kan det vara en ledtråd som hjälper dig?Det var också genom detta hål jag kastade ut det här blogginlägget. Om du läser det måste det betyda att något hittat det och velat hjälpa till. Dragspelsmusiken från cellen bredvid driver mig till vansinne. Kom till undsättning.

Din 5:a

onsdag 8 april 2009

I morse vaknade jag med känslan av att något mystiskt hade hänt. Jag gick upp, gnuggade sömnen ur ögonen och tog på mig morgonrocken.
När jag kom in i köket satte jag i vanlig ordning igång kaffebryggaren och upptäckte till min förvåning stora leriga fotavtryck på golvet! Jojo minsann, det där sjätte sinnet är allt bra att ha trots allt, muttrade jag.
Jag såg att spåren ledde ut från köksskåpet under bänken, och tvekade i flera minuter innan jag tog mod till mig och sakta öppnade luckan...
Där, på nedersta hyllan, stod ett malplacerat kelloggs-paket inklämt mellan diverse torrvaror och stirrade mig i ögonen.
Jag lyfte ut paketet - som jag aldrig sett förut - och upptäckte att det var en specialutgåva med ett personligt brev till mig tryckt på sidan.

"Bästa fyran. Det är med stor sorg jag meddelar följande. I flera veckors tid, ja nästan månader, har jag gått och grubblat på det hemska jag nu ska klarlägga. Jag vet inte hur jag ska formulera detta så jag säger det bara rakt ut: Jag har valt att lämna bloggen, kära Fyra. Var inte ond på mig. Bästa hälsningar Femman".

När chocken lagt sig, satte jag mig ner och försökte förstå. Jag la ihop alla bitar, provade dem i olika kombinationer, testade dessutom med bitar som inte hade nånting med saken att göra. Då jag fortfarande inte hittade lösningen förstod jag. Femman skrev brevet under utpressning.
Jag letade upp hans skostorlek i fyratillfem-arkivet och jämförde med lermärkena på golvet. Mycket riktigt. Alldeles för stora. Det måste alltså finnas en tredje part som planterat flingorna i mitt kök. Någon som vill att Fyratillfem upphör att existera.
/4:an

fredag 3 april 2009

Frukter har skördats

Igår var det som ni alla säkert vet guldäggsgala. Fyran var där, Femman var där, och en hel massa andra personer var "där".
I kategorin barnvakt kammade Fyran hem inte "mindre" än åtta guldägg!
Här är bidraget: