onsdag 19 maj 2010

Dagens.

För att fortsätta djurtemat har vi här på redaktionen valt att öppna upp dörrarna för matlagning och recept, någonting som vi förstår att många läsare vill ha mer av. Björn har skickat in en egen variant av sjömansbiff som vi hemskt gärna vill dela med oss av:

Björns skäggbiff
1 kilo potatis, skivad i centimetertjocka skivor
10 skurna skivor av innanlår eller fransyska
6 st lökar i klyftor
Smör
1 st purjo
33 cl mörk och god öl
Gräslök

Placera samtliga ingredienser på ett käckt uppläggningsfat. Klipp gräslöken i små bitar och dekorera biffen så att den får en skepparkrans-liknande karaktär. Värm på låg temperatur i mitten av ugnen i nån timma eller så. Servera gärna med
mörk och god öl.

måndag 3 maj 2010

Apmat blir mellanmål på Fyratillfem

Fyratillfem har nyligen upptäckt djungeln av fruktiga smoothies som plötsligt ploppat upp som svampar i skogen, och är inte sena att bidra med en ny, spännande produkt: En organisk 100% naturlig dryck med banansmak!

Tillverkningsprocessen är mycket enkel, har en låg produktionskostnad och slutprodukten säljs därmed till ett mycket fördelaktigt pris.

Steg 1:

Bananen masseras varsamt med lätta tag (hygienstandarden är mycket hög, plasthandskar används i 8 fall av 10) tills den har fått en genommjuk konsistens.

Steg 2:

Ytterförpackningarna stämplas med logotyp och innehållsförteckning, och placeras i kärl där de väntar på att den naturliga processen ska göra sitt till.

Steg 3:

Redo för försäljning! Smoothiesarna körs (i 100% miljövänliga lastbilar), ut till återförsäljarna runt om i Sverige.

Det går naturligtvis också bra att beställa direkt här på bloggen. Pris per styck är 30 kronor, rabatt vid köp av större partier.