måndag 21 juni 2010

Trendspaning

En av iakttagelserna Fyratillfem gjort de senaste dagarna gällande bröllopet mellan väna Vickan och casual Daniel är den fantastiska traditionen att ta till vara på ärvda klenoder.

Här ser vi Silvia "bernadottern" Somerlath iklädd ett juvelprytt diadem som härstammar från Drottning Kristina av Kreutzberg. En underbar pjäs.

Victoria har, efter överläggningar med Historiska museet, fått tillstånd att bära den första av kungliga kronor, Stenen. Stenen bars för första gången av urmodern Drottning Gurkimulla II på stenåldern (närmare bestämt 120 f.k.) , som är Kronprinsessans släkting i rakt nedstigande led.

onsdag 9 juni 2010

Forskare slår fast: stort och litet, litet är stort.


Forskare i Wales släppte i senaste numret av den ansedda tidningen Science nyheten som kom att slå ner som en bomb i forskarvärlden - stort är egentligen litet och litet är egentligen stort. Upptäckten kommer att ställa till många problem.

- Plötsligt är Eiffeltornet mycket mindre än till exempel ett plommon. Klart folk blir förvirrade, säger en expert på Stadsdelsförvaltningen. Samtidigt kan vi inte vara bakåtsträvande och nu måste vi driva igenom det här i hela Europa, fortsätter han.

För att underlätta bytet av litet och stort har EU-parlamentet nu avsatt ett litet anslag till en mycket liten informationskampanj för att upplysa allmänheten.

- Ja, det här kommer du inte missa. Det kommer bli den minsta jäkla kampanjen i Europas historia, pytteliten, säger art directorn Lotta Mårlind på reklambyrån Garbergs, som är ansvarig för kampanjen.

Även om den nya forskningen ställer till mycket bekymmer så finns det också de som gläds, till exempel den 210 kg tunga brevbäraren David Orlic.

- Jag har haft komplex hela livet för att jag är stor. Äntligen får jag vara liten, säger en märkbart lättad David Orlic. Ju mer jag äter, desto mindre blir jag, säger han förtjust och tar en stor tugga på en pizza Funghi.

Först ut är som vanligt de trendiga ungdomarna i SOFO i Stockholm som redan tagit sig till det nya språkbruket. Vi träffar Sebastian Smedberg på fiket Svart Kaffe på Södermannagatan.

- Alltså, jag har varit nere med det här sen dag ett, säger han och rycker nonchalant på axlarna. Faktum är att jag kallade litet stort och vice versa redan innan de här var på tapeten. Får det vara en storkaka? Frågar han och skjuter över ett kakfat.

TT

tisdag 8 juni 2010

Parentes

Vi vill naturligtvis uppmärksamma Eivor Fleivor Buggen Muggen på namnsdagen idag! Alla anställda på Fyratillfem får ledigt resten av dagen för maximalt firande.

/4 & 5

Reklambyrån anställer

Först ut att komma in som kreatör på framgångsbyrån Fyratillfem är den ö- och välkända Felix Ingetmer som utan vidare lämnar sitt sjunkande skepp "Norra Europas bästa reklambyrå med fokus på mat och bloggande".

Med en annons som fullständigt tar andan ur en bidrar han till att lyfta Fyratillfem till oanade höjder, och garanteras en trygg framtid i reklamsverige.

Själv kommenterar Felix annonsen med en axelryckning och med ett nonchalant "bakom varje urininkontinent kvinna sitter en kissluktande man i röd fleecetröja".

fredag 4 juni 2010

Fyra till Fem startar reklambyråNu har Fyra till Fem startat en reklambyrå. Här är vårt första jobb. Den är för den grekiska snabbmatskiosken på Medborgarplatsen som behövde ett nytt "tänk". Fyran och Femman "spånade" loss och kom upp med en mycket kreativ lösning - nämligen att släcka ner två bokstäver i skylten. Ja, ni förstår ju. Konsumenten passerar skylten och läser "GREKISK AST FOD" och "studsar" till. Jaha, vad är det här för nytt och spännande, det måste jag prova.
Kampanjen har varit en kioskvältare (ja, inte i bokstavlig mening alltså) och försäljningen av giro med bröd har ökat med 2000 % på bara en vecka. Behöver ni hjälp med marknadsföring på "ert" företag? Tveka inte att höra av er.

/Femman och Fyran