onsdag 9 juni 2010

Forskare slår fast: stort och litet, litet är stort.


Forskare i Wales släppte i senaste numret av den ansedda tidningen Science nyheten som kom att slå ner som en bomb i forskarvärlden - stort är egentligen litet och litet är egentligen stort. Upptäckten kommer att ställa till många problem.

- Plötsligt är Eiffeltornet mycket mindre än till exempel ett plommon. Klart folk blir förvirrade, säger en expert på Stadsdelsförvaltningen. Samtidigt kan vi inte vara bakåtsträvande och nu måste vi driva igenom det här i hela Europa, fortsätter han.

För att underlätta bytet av litet och stort har EU-parlamentet nu avsatt ett litet anslag till en mycket liten informationskampanj för att upplysa allmänheten.

- Ja, det här kommer du inte missa. Det kommer bli den minsta jäkla kampanjen i Europas historia, pytteliten, säger art directorn Lotta Mårlind på reklambyrån Garbergs, som är ansvarig för kampanjen.

Även om den nya forskningen ställer till mycket bekymmer så finns det också de som gläds, till exempel den 210 kg tunga brevbäraren David Orlic.

- Jag har haft komplex hela livet för att jag är stor. Äntligen får jag vara liten, säger en märkbart lättad David Orlic. Ju mer jag äter, desto mindre blir jag, säger han förtjust och tar en stor tugga på en pizza Funghi.

Först ut är som vanligt de trendiga ungdomarna i SOFO i Stockholm som redan tagit sig till det nya språkbruket. Vi träffar Sebastian Smedberg på fiket Svart Kaffe på Södermannagatan.

- Alltså, jag har varit nere med det här sen dag ett, säger han och rycker nonchalant på axlarna. Faktum är att jag kallade litet stort och vice versa redan innan de här var på tapeten. Får det vara en storkaka? Frågar han och skjuter över ett kakfat.

TT

6 kommentarer:

Snibben sa...

Det här var den minsta nyheten sen dackefejden! Den slog ned som ett pyttelitet och ruskigt slitet djur här på redaktionen. Minimalt tack! /TT a.k.a Reuters

Anonym sa...

All roads lead to Rome. 堅持自己所選!..................................................

Anonym sa...

傻氣的人喜歡給心 雖然每次都被笑了卻得到了別人的心..................................................

Femman sa...

Hörrni, sluta kommentera med kinesiska tecken, men fattar ju inte ett smack.

/Femman

冠儒俊鑫 sa...

工作,是愛的具體化~~~~努力吧!......................................................................

Anonym sa...

Where did you purchase this product?.................................................................