onsdag 30 juli 2008

Femmans hemlighet

Tillbaka på byrån efter semestern. Roligt! Det enda tråkiga är förstås att inte femman är här. "Jag ska ge mig ut på en hemlig resa, ingenting för små fyror som du", sa han sist jag pratade med honom. Jahapp tänkte jag, undrar vad det kan vara för resa.

Jag slängde ett öga på femmans (stökiga) skrivbord, och upptäckte något oerhört märkligt: En liten hemlig dörr i pappersinsamlingen!

Hm, vad kan nu detta vara? Jag satte mig på knä framför dörren och kunde läsa "Femman Bygg AB" i kursiv stil. "Vad nu!?" tänkte jag.

Bredvid dörren satt en liten blå knapp. Jag tryckte på knappen och mumlade "tjillevippen" som jag har lärt mig att man ska göra. Vips blev jag liten som en tuschpenna, i precis rätt storlek för att få plats i dörröppningen.
Jag knackade på och hörde någon säga "kom in", från andra sidan. Jag öppnade dörren och klev över tröskeln.
"Femman!" utropade jag, när jag såg vem som satt bakom ett skrivbord i ett litet kontor.

"Jag är byggmästare", sa femman, med allvarlig ton. "Mitt jobb på byrån är bara en täckmantel för att kunna använda den hemliga ingången till lilleputt-landet" fortsatte han, och återgick till sina papper.

Plötsligt började det kännas konstigt i hela kroppen och jag förstod att jag började bli större igen. Jag såg förskräckt på mina fötter som växte och skrek "FEMMAN JAG BLIR STOR, VAD SKA JAG GÖRA?". "Du kan inte göra nånting, skynda dig ut!" ropade han tillbaka.
Så jag kastade mig ut genom dörren i sista sekund och förvandlades till mitt vanliga, stora jag. Dagen efter försökte jag göra mig liten igen, men knappen ville inte funka! Tänk om Femman är fast för alltid!

/fyran

4 kommentarer:

Anonym sa...

Haha! "jag är byggmästare" är nog bland det roligaste som någonsin skrivits.

Eivor, eran fan sa...

Så enig, så enig.
Fyran, du är jätterolig, og du måste få femmman ut, for tilsammans är ni choklad!
Jag älskar choklad.

Eivoreivoreivor sa...

Fan? Haha! Det är norska! F**@&gh@...
It was supposed to be:
"Eivor, your fan"
Or... Ohwhatever.

anna sa...

alltså haha! ni är underbara.